На 2 декември 2023 г. представители на Правно - историческия факултет посетиха Министерство на външните работи в рамките на Деня на отворените врати за студенти.

Студенти от различни специалности на факултета имаха възможността да се запознаят с дейността и структурата на министерството. На различни щандове дирекциите в Министерство на външните работи бяха представили възможностите за стаж и начина, по който се кандидатства.
         При откриването студентите се срещнаха и разговаряха лично с г-жа Мария Габриел - заместник министър-председател и министър на външните работи на Република България. Те разгледаха министерството и посетиха кабинета на министъра. В рамките на деня на отворените врати те взеха участие в различни дискусии по актуални теми като кандидатурата на България за членство в ОИСР, членството на България в НАТО и в Съвета на Европа, както и в курс по протокол и етикет .
        Студентите бяха придружени от проф. д-р Габриела Белова, декан на Правно-историческия факултет, и гл.ас. д-р Вероника Стоилова, преподавател в катедра "Международно право и международни отношения”.