Студенти от Правно-историческия факултет посетиха Народното събрание на Република България в Деня на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий

Студенти от специалностите „Право“, „Международни отношения“ и „Национална сигурност“ от Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ посетиха сградата на Народното събрание на Република България по покана на народния представител от 1-ви МИР – Благоевград г-н Станислав Богдански.

Те бяха придружавани от ас. Стоян Васев, преподавател по „Конституционно право“ във Факултета.

Студентите разгледаха зала „Запад“, зала „Изток“, читалнята в Народното събрание, както и Клуба на народния представител. Те успяха да придобият пряко впечатление от работата на народните представители, присъствайки на част от проведеното пленарно заседание.

            Под ръководството на служител от дирекция „Връзки с обществеността“, студентите се запознаха с историята и дейността на Народното събрание, разгледаха експозицията с портретите на председателите на парламента в Южното и Северното фоайе на сградата, както и витрините с дубликати на българските конституции.

            Посещението завърши с представяне на детски картини и арт инсталация под надслов „За буквите“, които са изработени от деца на възраст от 5 до 15 години от български творчески школи.