Драматичен театър „Никола Й. Вапцаров“ и студентите от специалност „Връзки с обществеността“ ще работят заедно „зад кулисите“

 

На 14 октомври 2020 г. в първи корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград се проведе дискусия между заместник-директора по административните въпроси в Драматичен театър „Никола Й. Вапцаров“ – Благоевград и актьор Севар Иванов и студентите от специалност „Връзки с обществеността“. Събитието беше организирано по негова инициатива, с цел поддържане и обогатяване на дългогодишните отношения между двете страни.

Основната идея на срещата беше да се засили интересът на младите хора към театралното изкуство. Номинираният за "Икар" за главна мъжка роля в "Портретът на Дориан Грей" актьор, въведе студентите „зад кулисите“ на целия творчески процес по поставянето на една пиеса от първите репетиции до премиерата на сцена. Севар Иванов разказа с подробности за спецификата на театъра и конкуренцията между театралното изкуство и медиите за вниманието на новото поколение публика. Разкриването на  всички тези детайли, породи дискусия за методите на популяризиране на цялостната комуникационна стратегия на най-голямата културна институция в Благоевград със 100-годишна история. Акцент бе поставен и върху рекламните и PR инициативи на всеки отделен театрален проект.

На финала на дискусията, бъдещите PR специалисти от Правно-историческия факултет получиха специална покана за провеждане на стажове в ДТ „Никола Й. Вапцаров“. Ценен съвет, който Севар Иванов даде на младите е: „Винаги си поставяйте високи цели!“. Двустранните ползотворни отношения ще продължат с практическо посещение на PR студентите в културната институция, чийто млад и амбициозен заместник-директор си е поставил нелеката задача да подтикне възпитаването на изцяло ново поколение театрална публика.

Доказателство за професионализма на кадрите от специалност „Връзки с обществеността“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ е успешната кариера на един от възпитаниците на катедрата – Симона Спасова, доскоро PR специалист на театъра,  която спомогна за засилване на добрите отношения между двете институции.

Last modified: Thursday, 10 March 2022, 1:29 PM