In memoriam

 

С дълбока скръб съобщаваме, че на 28.02.2021 г. почина доц. д-р Йордан Школагерски, дългогодишен преподавател в катедра „Гражданскоправни науки” на Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски”.

 

Доц. д-р Йордан Школагерски е роден на 10 септември 1935 г. в село Горна Вереница, община Монтана. Завършил е специалност „Право”. От 1961 г. е адвокат в София. Заместник-председател на Българска земеделска камара от септември 1995 г. Доц. д-р Йордан Школагерски е дългогодишен политик. Кандидат за депутат от БСП в 7-мото Велико народно събрание. Депутат, заместник-председател на Законодателната комисия и заместник-председател на 36-то Народно събрание. Депутат от София в 37-то Народно събрание. Председател на Комисията по труда, социалните грижи и демографските проблеми в 37-то Народно събрание (януари 1996 - февруари 1997 г.).

 

Доц. д-р Йордан Школагерски е сред създателите на Правно-историческия факултет, един от първите преподаватели в специалност „Право“, въвел изучаването на дисциплината „Застрахователно право“. В негово лице изгубихме изключителен юрист, незаменим колега и верен приятел.

 

Светла му памет!

Поклонението ще бъде на 04.03.2021/четвъртък/ от 12 часа в църквата „Света Неделя”, гр. София.

 

От академичната общност на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски”

Last modified: Wednesday, 3 March 2021, 10:57 AM